HollyWood Nyelvstúdiók

Garantált nyelvtudás látható időn belül

Módszer

GARANTÁLT EREDMÉNY 1/3 IDŐN BELÜL

Hollywood Nyelvstúdió — forradalmian új nyelvoktatási forma

Hogyan lesz garantált nyelvtudásom?

Nem áltatunk azzal, hogy neked nem kell a nyelvtanulásba energiát tenned! Az eredményt nélküled nem tudjuk garantálni.

A jó hír az, hogy csupán 2 dolgot kell megtenned ahhoz, hogy közösen elérjük a kitűzött célodat: 1. Meg kell, hogy jelenj hónapról hónapra az általad vállalt óraszámban. 2. Azt kell tenned, amit a tananyagban leírva pontról-pontra kérünk tőled. Ez esetben  jól fogsz tudni angolul írni, olvasni, érteni és magabiztosan beszélni.

Valóban lehetséges ez 1/3 időn belül?

A középfokú nyelvvizsga szinthez, az államilag megállapított szükséges óraszám 1060 óra. Az elmúlt 17 év alatt bebizonyosodott, hogy egy teljesen a 0-ról induló tanuló, átlagosan 360 óra alatt éri el a Hollywood Nyelvstúdiókban a középszintet. Aki már tanult korábban, annak ez arányosan még kevesebb ideig fog tartani.

Hogyan valósulhat ez meg? Mindez azért lehetséges, mert érdekes módon az alaposság valójában felgyorsítja a tanulást. A stabil alapokra épített szisztematikus gyakorlás valódi eredményt hoz.

Miért eredményes a Hollywood módszer?

A lentebb olvasható három módszert egy logikus és harmonikus egységbe foglalta alapítónk, tananyagfejlesztőnk és vezető tanárunk, Kristóf Kata mintegy 14 000 óra tanulókkal eltöltött kutatás és fejlesztés során. A kidolgozott tananyag az Oxford University Press gondozásában megjelent Headway könyvsorozatokra épül, mely kiadvány biztosítja tanulóink számára, hogy minden szó és kifejezés, minden nyelvtani forma megbízható, oxfordi forrásból származik. Ha választhatnál, kitől tanulnál meg legszívesebben angolul? Tanult, művelt, intelligens angoloktól jó lesz? A Headway ezt kínálja nekünk.

3 alkotóelem = forradalmian hatékony nyelvtanulás

Tanulóink inkább angolul gondolkodjanak

1. Grammar – translation method ezzel a módszerrel görögöt és latint tanítottak a 19. században, a beszéd tanítására nem nagyon alkalmas. Mi ezzel a módszerrel „adagoljuk” a nyelvtant és küszöböljük ki azt, hogy a tanulók fordítgatnak, és érjük el azt, hogy inkább angolul gondolkodjanak. A módszer lényege az, hogy mind az új szavakat és a nyelvtant előre elmagyarázzuk a tanulóknak, még az előtt, hogy belekezdenének egy új anyagrész tanulmányozásának. Így a tanuló szélsebesen halad az új anyagon tanári segítség nélkül, és nem lassítják a haladását az új szavak és az új nyelvtan okozta meg nem értések.

A beszéd aktív, hatékony, gyors megtanítása

2. „Visszafordítás”, a grammar – translation method tovább fejlesztett változata a beszéd aktív, hatékony, gyors megtanítására. Miután feldolgozott egy új anyagrészt a tanuló, ebből a részből gondosan összeválogatott mondatsorokat, szövegeket, párbeszédeket kell lefordítani írásban magyarról angolra, majd szóban ezt kell gyakorolnia egészen addig, amíg hibátlanul, folyékonyan és gondolkodás nélkül nem tudja. Ez biztosítja azt, hogy a beszéd gyakorlásához nem kell senkihez sem alkalmazkodni és nem kell borsos magántanári árakat megfizetni.

Zseniálisan egyszerű tanulási módszer

3. L. Ron Hubbard Tanulási technológia – ez a módszer biztosítja az egyéni tanulást, a rugalmas időbeosztást, az egyéni tempót és azt, hogy a tanárok olyan képzést kaphatnak, melynek segítségével előbb észreveszik, hogy egy tanuló valamiféle tanulási akadályba ütközött, mint ő maga. A tanárok nem csak a tanulási akadályok felismerésében szereznek jártasságot, hanem ezen problémák gyors és hatékony kezelésében is.

Ennek a tanulási módszernek a gondozója és a jogtulajdonosa az Alkalmazott Oktatástan Alapítvány (Applied Scholastic International), melynek központja az amerikai Spanish Lake-ben található. Itthon az Alkalmazott Oktatástan Magyarország Alapítvány képviseli.

Miért “Stúdió”?

A „stúdió” szó választása nem véletlen és nem is egyfajta divathóbort, nagyon megfontolt választás.

Jelentés 1 az olasz nyelvből: „studio” jelentése: én tanulok. Ennél semmi sem igazabb ránk. Ugyanis mi rájöttünk, hogy a tanuló bárhol és bármerre jár, és keresi a lehetőségeit: magántanár, csoport, brain turbó, tanulókártyák, mandarin, alfa állapot, relax, vagy bármi egyéb, egy dolgot egészen biztos nem fog megúszni, a vége úgy is az lesz, hogy ő odaül és tanul. Senki nem fogja helyette megtanulni, sem gyakorolni. A nyelvtudás egy olyan dolog, amit nem lehet mással megcsináltatni, sem pénzért megvenni.

Jelentés 2, ez a névválasztáshoz játékosan kapcsolódik: a filmforgatás helyszíne.

Jelentés 3 a benne folyó magas minőségű szellemi tevékenységre utal: művészek kísérletező, alkotó műhelye

Hajdú Dorka nyelvtanári sztorija

Oszlánszki Márkó középfokú nyelvvizsgája